Logo sinc

Info jam sessies

Samen muziek maken met sinc

Stichting sinc040 organiseert 2x per maand jam sessies in Eindhoven.

We jammen vooral met electronische apparaten, zoals synths, drum computers en samplers. Maar ook regelmatig met akoestische instrumenten en vocalen, met zang en spoken word.

Bekijk de pagina met video en audio opnames om een goede indruk te krijgen van de jam sessies.

2x per maand

• Second Sunday: tweede zondag van de maand 14:00 - 19:00 uur
• Last Wednesday: laatste woensdag van de maand 19:30 - 23:30 uur

    Maand   Second Sunday     Last Wednesday
Januari 14 31
Februari 11  18 28
Maart 10 27
April 14 24
Mei 12 29
Juni 9 26
Juli 14 31
Augustus 11 28
  September  8 25
Oktober 13 30
November 10 27
December 8 18  25

Lokatie

Gebouw Videolab op Strijp-S in Eindhoven. Adres: Torenallee 20.

Kosten

Voor deelname aan de jam sessie vragen we een donatie van € 7,50 voor de stichting om doorlopende kosten te kunnen betalen. Je kunt ter plekke doneren met iDeal.

Als je voor het eerst komt jammen of alleen komt kijken dan is doneren vrijwillig.

Je kunt ook Sinc Supporter worden, dan hoef je niet per jam sessie te doneren.

Aanmelden

Wil je komen jammen? Meld je dan aan via het e-mailadres van sinc.

Vooraf aanmelden is nodig omdat er geen vrije inloop is. En om te weten of we 1, 2 of 3 ruimtes moeten inrichten.

Kijken

Wil je komen kijken zonder mee te jammen? Meld je dan aan via het e-mailadres van sinc.

Geen vrije inloop

Het gebouw is gesloten na 17:30 uur en in het weekend. Toegang tot het gebouw gaat altijd in onderling overleg.

Het is de bedoeling dat alle deelnemers uiterlijk om 20:00 uur (woensdag) en 14:00 uur (zondag) aanwezig zijn. Later aanhaken is in principe niet gewenst.

Muziekstijl

De nadruk ligt op electronische muziek, met synthesizers, drum computers en samplers. Maar akoestische instrumenten en vocalisten zijn ook welkom. We hebben al veel jam sessies gehad, met allerlei muziekstijlen. Zie de pagina sinc040.nl/jam.

Interactief

De jam sessies zijn interactief. Vooraf en tijdens de jam sessie overleggen we onderling wat we willen doen. Welke stijl? Hoeveel BPM? Welke toonsoort? We stemmen ook af wie wat doet: beats, bass, lead, pad etc. Zodat alles goed op elkaar is afgestemd.

Ervaring niet belangrijk

Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt. Ook zonder ervaring kun je mee jammen. Iedereen heeft een verschillende achtergrond en ervaring. Met muziek maken en met gear. Op die manier kun je ook van elkaar leren.

Aantal deelnemers

Het jammen gaat het beste in groepen van 2 tot 6 personen. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen we meerdere ruimtes inrichten. Bijvoorbeeld ook voor verschillende muziekstijlen.

Plug & Play

De jam sessies zijn zoveel mogelijk plug & play. Iedere ruimte heeft een set speakers en een mengpaneel.

Ruimte 1 heeft een midi-clock en midi-thru-box. Je gear kan rechtstreeks aangesloten worden op de mixer met 24 kanalen. Er liggen al audio en midi kabels klaar voor iedere deelnemer. En er zijn genoeg stroompunten beschikbaar.

Als je meerdere apparaten meeneemt, dan mag je ook je eigen submixer meenemen, maar dat is niet noodzakelijk.

Afhankelijk van hoe de andere ruimtes worden gebruikt, zullen daar ook voorzieningen zijn.

Hoofdtelefoon

Neem een hoofdtelefoontelefoon mee. Dat is handig voor individueel afluisteren voor en tijdens het jammen.

We hebben ook een headphones versterker/mixer met 6 uitgangen. Dat is handig om tijdens jam sessies of opnames jezelf goed te kunnen horen, vooral voor vocalisten en akoetische instrumenten.

Audio- en video opnames.

Tijdens de jam sessie maken we in ruimte 1 meestal audio opnames. We hebben de gewoonte om korte opnames te maken van 5 a 6 minuten. We proberen veschillende tracks te maken en ook op die manier te jammen. De beste opnames zetten we op Soundcloud.

We maken meestal ook korte video's voor op Instagram en Facebook. Soms maken we ook lange video's om te publiceren op YouTube. Dat doen we pas als niemand bezwaar heeft.

Drank

Je kunt je eigen drank meenemen en die kun je koud houden in de koelkast. Dus neem maar mee wat je graag drinkt.

Er is ook een automaat met gekoelde frisdranken, betalen met pinpas. En er is een automaat met gratis koffie, thee en chocomel.

Parkeren

Op Strijp-S is betaald parkeren aan de straat tot 21:00 uur. Op de parkeerplaatsen met slagboom is 24 uur betaald parkeren. Er is een mogelijkheid om gratis te parkeren aan de Anthoy van Leeuwenhoeklaan. Meestal is er ook ruimte om gratis te parkeren achter het gebouw. Dat stemmen we vooraf onderling af.

Als je veel spullen bij je hebt dan kun je eerst je spullen brengen en dan je auto weg zetten. Je kunt dan het beste achterom komen met de auto, dan kun je gratis kort parkeren op de plekken voor laden en lossen. Je kunt dan via de achteringang naar binnen. Dit stemmen we onderling af indien van toepassing.

Impressie jam sessies

o—o—o

Bekijk de pagina sinc040.nl/jam met links naar posts op Instagram en Soundcloud om een indruk te krijgen van de sinc jam sessies.

Tijdens de jam sessies nemen we meestal losse tracks op. Die opnames zetten we op Soundcloud. In dit blok staat een lijst met alle opnames:

Hieronder zie je foto's van ruimtes die we gebruiken met de jam sessies.

Bij mooi weer jammen we ook buiten.

Ruimtes

o—o—o

sinc is gevestigd in het Videolab op Strijp-S in Eindhoven. Het is een bedrijfsverzamelgebouw met voornamelijk kantoren. Er zijn diverse ruimtes, waaronder vergaderruimtes, die we kunnen gebruiken om te jammen. We hebben ook meerdere keren kunnen jammen in een leegstaande kantoorruimte. Om wat meer sfeer te maken, gebruiken we gekleurde verlichting. Er is ook een balkon waar we regelmatig jammen.

Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen we meerdere ruimtes inrichten om te jammen. Bijvoorbeeld met verschillende muziekstijlen.

Ruimte 1

alt

Ruimte 2

alt

Ruimte 3

alt

Ruimte 4

alt

Balkon

Er is ook een balkon in het Videolab dat geschikt is om te jammen met 2 tot 4 personen. Op het balkon jammen we voornamelijk buiten de reguliere Last Wednesday en Second Sunday jam sessions. En meestal bij mooi weer. We hebben echter ook een keer met 2 personen op het balkon gejamd in de winter met sneeuw en temperatuur onder 0. Zie onderstaande post op Instagram.

Leegstaande kantoorruimtes

Het komt ook wel eens voor dat we kunnen jammen in tijdelijk leegstaande kantoorruimtes in het Videolab. We hebben ook wel eens op zaterdagavond gejamd dus buiten de reguliere jam sessies om. Dat zijn spontane extra jam sessies.